Componed specialist in gevelrenovatie en -restauratie

Projecten

Provinciehuis Gelderland

Componed werd ingeschakeld bij een verbouwing van het Bestuurscentrum in het Provinciehuis Gelderland te Arnhem.

De vliesgevel in de foyer van de Statenzaal (oorspronkelijk voorzien van standaard isolerende beglazing en een niet meer functionerend zonweringssysteem) werd geheel gestript en opnieuw ingevuld met nieuweHR++ zonwerende beglazing met een speciaal bepaalde verhouding tussen licht- en zontoetreding (de zogenaamde LTA/ZTA-waarden).

Hierdoor kon, in samenhang met een aanpassing der technische installaties, zonwering achterwege blijven en werd het unieke uitzicht op de Rijn niet langer belemmerd.

Daarnaast verving Componed alle kozijnconstructies met omliggend plaat- en zetwerk in de gevel van de Statenzaal naar het aanpalende terras, geheel volgens het oorspronkelijke ontwerp.

Tenslotte werd een groot aantal toegangsdeuren vervangen en realiseerde Componed een geheel nieuwe kozijnconstructie in de buitengevel van de koffiekamer.