Houten kozijnen Biesbosch Amstelveen

Aan de Biesbosch te Amstelveen werden door Componed in een VvE-complex van 4 woonlagen met onderbouw de houten kozijnen vervangen door meranti houten kozijnen, voorzien van een keurhout-verklaring.

In verband met bestaande lekkages werd over de gehele lengte der galerijen de balkonopstand verhoogd en werd een waterdichte EPDM-slabbe onder de kozijnen aangebracht. Deze slabbe werd aan de buitenzijde op de galerijvloer hermetisch verlijmd. In combinatie hiermee werden tevens de balkonvloeren gereinigd en geschilderd. De nieuwe kozijnen werden vervolgens aan de buitenzijde afgelakt. Ter plaatse van de zijgevels werden de bestaande tuimelramen vervangen door nieuwe meranti houten kozijnen, voorzien van een draai-/valraam.

In de nieuwe kozijnen, waarvan alle hang- en sluitwerken voldoen aan de eisen van het Politie Keurmerk, werden HR++ beglazing en sandwichpanelen opgenomen.

Het project werd gekenmerkt door een grote mate van keuzemogelijkheden door de individuele eigenaren van de appartementen. Zo kon bijvoorbeeld gekozen worden uit verschillen kozijntypen, met naar buiten draaiende deuren of schuifpuien. Daarnaast konden de bewoners kiezen uit diverse opties als binnenschilderwerk van de kozijnen, diverse soorten vensterbanken, dé- en hermontage van zonwering, watertap- en lichtpunten en diverse soorten nieuwe radiatoren. Met medewerking van bewoners, bestuur en begeleidend adviesbureau was sprake van een zeer succesvol project.

Weet u dat talloze gemeenten subsidie verstrekken op energiebesparende voorzieningen als HR++beglazing? Componed kent het hoe en waar en vertelt u graag meer.

Meer ontwikkelingen

Contact

COMPONED B.V.
Gebouw "De Staalmeesters"
Omval 190
1096 HZ Amsterdam
  • Telefoon: 020-777 27 49
  • E-mail: info@componed.net
  • KvK Amsterdam: 32079640
Copyright © 2021 Componed. Alle rechten voorbehouden.
Algemene voorwaarden