Steellook kozijnen Huygenshof Rotterdam

Het gemeentelijk monument 'Huygenshof' is het voormalige hoofdkantoor van Nationale Nederlanden. Het monumentale complex bestaat uit vijf kantoorverdiepingen met een glazen patio in het centrum van Rotterdam. Opdrachtgever LSI Project Investment streefde naar een volledige renovatie om het complex te laten voldoen aan het gebruikscomfort van een modern kantoorgebouw, met behoud van en eerbied voor de karakteristieke stijlkenmerken. In het gebouw was sprake van stalen kozijnen die niet meer voldeden aan huidige eisen van comfort en isolatiewaarde. De kozijnen vertoonden door corrosie en slijtage vele gebreken. Een door Architect Frank de Koning uitgevoerd onderzoek wees uit dat vervanging door de SAPA Reko 73-serie volledig tegemoetkwam aan alle technische en welstandige eisen. In overleg met opdrachtgever en architect maakte Componed een vervangingsplan, waarbij naast aandacht voor kwaliteit en esthetiek stil gestaan moest worden bij logistiek en planning. Tijdens de bouwperiode bleef een groot gedeelte van het complex namelijk in gebruik.

Componed verving de circa 500 stalen kozijnen door aluminium steellook'kozijnen in de oorspronkelijke crèmewitte kleur met een kozijnindeling volledig als bestaand. De draaiende delen werden uitgevoerd als uitzet-/zakraam. Door het slanke aanzicht van de Reko 73-serie is volledig sprake van behoud van het karakteristieke gevelbeeld. Dit in combinatie met comfort en isolatiewaarde conform moderne eisen door toepassing van HR++-isolatieglas.

Weet u dat talloze gemeenten subsidie verstrekken op energiebesparende voorzieningen als HR++beglazing? Componed kent het hoe en waar en vertelt u graag meer.

Meer ontwikkelingen

Contact

COMPONED B.V.
Gebouw "De Staalmeesters"
Omval 190
1096 HZ Amsterdam
  • Telefoon: 020-777 27 49
  • E-mail: info@componed.net
  • KvK Amsterdam: 32079640
Copyright © 2021 Componed. Alle rechten voorbehouden.
Algemene voorwaarden